В питейната вода на четири беловски села  има колиформи, установи

...
В питейната вода на четири беловски села  има колиформи, установи
Коментари Харесай

Четири беловски села с некачествена питейна вода

В питейната вода на четири беловски села  има колиформи, откри инспекция на Регионалната здравна ревизия. Водата  в Малко Белово, Момина Клисура, Сестримо и Габровица е негодна за приложимост.

Предприети са ограничения за административна принуда във връзка с установените нарушавания във водоснабдяването – издадено е наставление за хигиенични мероприятия – № 27/16.02.2018 година до шефа на „ ВиК-Белово ” ЕООД - Белово за възстановяване качеството на подаваната вода по микробиологични индикатори.
Колиформните микроорганизми се явяват комфортни микробни знаци за качеството на  водата заради лесното им разкриване и тяхното количествено установяване.

Терминът „ колиформни бактерии ” се отнася към клас грам-отрицателни бактерии.Тези бактерии имат пръчковидна форма и главно живеят и се развъждат в храносмилателната система на индивида. Във водата попадат най-вече с фекалните води и са способни да претърпяват в нея в течение на няколко седмици, макар че са лишени от способността да се развъждат. 

Колиформните бактерии не постоянно тъкмо свидетелстват за съществуването на патогени във водата. Прието е този тест да се употребява като индикатор за микробиологичните качества  на водата.

Съгласно условията на Европейски Съюз колиформни бактерии нe трябва да се откриват в питейната вода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР